Tuinkabouters! (OF: Als Shetlanders grote paarden waren - deel 2)

Pony's in de tuin? Heerlijk is het! 

Onze mini's hebben het gezellige voorrecht om onze tuin te mogen onderhouden. Het doodse gazon van weleer is intussen lekker verwilderd tot een gezond kruidig mini-ponyweitje. Het is enkel opletten geblazen dat de keukendeur dicht blijft of ze plunderen de broodzak op het aanrecht en verbouwen de living. En nog belangrijker: dat het poortje van de moestuin gesloten blijft. De wortelen-in-wording waren al eerder doelwit van ponymondjes en gisteren was de weelderige spinazie van MamaMia er bijna aan.

Zodra het "sloopsyndroom" zijn intrede doet, is het dus tijd om ze te verplaatsen. Unaniem werd beslist om dat gisterenavond nog te doen naar de paddock NAAST de grote paarden Isy en Nicky, want daar valt nog veel te knabbelen. Zo gezegd, zo gedaan. Om dan vanochtend het volgende tafereel te zien vanuit mijn slaapkamerraam:

Juist, Shiva, de kleinste drol staat niet meer NAAST maar BIJ Isy en Nicky en heeft de twee groten al helemaal in haar macht. Of hoe een vrouwtje van 70kilo (twee mannen van samen) 1000kilo dirigeert.

En baggio? Die is nu het vierde wiel aan de wagen. Die kijkt lijdzaam toe hoe 'zijn madame' aanpapt met twee reuzen. Een ponyleven kan heftig zijn...

Zin om kennis te maken met een échte powerwoman in volle kracht? Plan een meet&greet met Shiva tijdens een grondwerkles. Je gaat versteld staan wat die kleine kabouter je kan leren.

Heb een fijne zonnige powerdag 🌞

Nele


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.