REACTIES


11 AUGUSTUS 2011:
26 AUGUSTUS 2011 :

"Het was het leukste feesje dat ik ooit gehad heb !! Het was zo leuk !! Eerst vond ik het jammer dat we met zo weinig waren, maar later besefte ik : dat je met z'n vijven en mama (én jij & Ulaan natuurlijk !!) eens zo veel plezier maakt !! :-) "
Maren

"Het was leuk, Shamira is zo'n schatje!"
Seppe

"Hey Nele, Ik wil je hééél erg danken voor de fijne namiddag die we beleefden op Maren's verjaardagsfeestje. Het was super met Jalna die een niet-te-vergeten-paardenfluisterende ervaring aan iedereen meegaf! Wauw! En natuurlijk Ulaan en Shamira waren ongelooflijke knuffelberen die iedereen zo ontdooiden! Dank je wel, dank je wel, echt Super Gedaan! We geraken er niet over uitgepraat!"
Veerle


3 OKTOBER 2011 :
Nele, wat ben ik blij dat Max bij jou terecht kon. Jee, hij wordt nu zo goed verzorgd en er wordt zo goed op hem gelet. Heerlijk, dat is echt een geruststelling voor me!
Eline


4 OKTOBER 2011 :
Ben heel blij dat ik met jou contact heb opgenomen Nele. Ik ben altijd heel erg blij als ik mensen zoals jou leer kennen die het hart op de juiste plaats hebben en wezens met zoveel respect behandelt. Heb veel bewondering voor hetgeen je doet!
Marije


15 NOVEMBER 2011 :
Dag Mia,
Ik wil je nog laten weten dat ik enorm genoten heb van je soundhealingsavond. De dag nadien voelde ik de trillingen nog. Nu heb ik al verschillende klankhealingen gevolgd, maar deze was het beste tot nogtoe.
Dus als je nog eens zo'n avond voorziet mag je me dat altijd laten weten.
Met hartelijke groeten
Jeanneke


27 NOVEMBER 2011 :
Lieve mensen,

Ik heb een jaar of 6 op de manege gereden waar Max stond (vlakbij Amsterdam). Samen met Eline en nog een aantal mensen hebben we hem daar weg weten te kopen en toen waren jullie zo fantastisch hem op te willen vangen.
Ik heb Max nooit echt een leuk paard gevonden, maar nu keek ik naar foto's op jullie website en ik kan alleen maar zeggen: wauw! wat heeft Max het goed bij jullie!!
Hij is zo'n ander paard geworden, het is dat jullie zn naam erbij hebben staan maar ik zou hem bijna niet herkennen! Op stal was hij altijd chagerijnig en lusteloos (wat ik ook heel goed begrijp aangezien de omstandigheden op stal echt niet leuk waren voor de paarden...) En hier zie ik een levendig paard, wat plezier lijkt te hebben in zn leven.
Absoluut fantastisch!

Bedankt voor alle goede zorgen voor Max!

Groeten Marjolein (uit Nederland)


21 DECEMBER 2011 :
Nele,

ik wil bij deze toch nog eens zeggen dat ik het echt geweldig vind wat jij en Ulaan elke keer weer met Zita doen, ze kijkt er altijd zo naar uit en komt telkens weer met zoveel zelfvertrouwen terug.
Ze geniet er echt van en is ook enorm fier op zichzelf!
Ben echt blij dat we jullie gevonden hebben.
Dus bij deze aan jou en Ulaan nog eens dikke merci he!
Ik bewonder enorm wat jullie daar doen.
Tot binnenkort he.

Groeten en een hele dikke knuffel van Zita voor jou en Ulaan,
Cindy


3 JANUARI 2012 :
Nele,
jij (en natuurlijk ook alle andere die zo goed voor hem gezorgd hebben) nogmaals ontzettend bedankt voor alle goeie zorgen voor m'n kanjer Max!

Marijke,
gefeliciteerd met Max! Ik wens je ontzettend veel plezier met en van dit geweldige paard! Wat fijn dat Max, samen met de kleine Jitse, bij jou mag komen wonen.

Veel liefs,
Eline

4 JANUARI 2012 :


De eerste kruiwagen mest is ondertussen opgeschept, het eerste hooi was deze morgend netjes opgepeuzeld en is bijgevuld.
Max en Jitse stellen het supergoed, het klikt echt wel tussen die 2, 't is een prachtig duo!!
Ik had nooit durven dromen dat ze zich zo snel op hun gemak zouden voelen!

Lieve Nele, 100 000x dankjewel voor de supergoede zorgen tijdens de revalidatieperiode van Max en Jitse, voor de raad en steun bij de opbouw van mijn paddock paradise, voor het aanleren, de hulp en de vele tips bij de verzorging van de paarden, voor de steun bij de verhuis van gisteren,... Het voelt fantastisch om te weten dat er iemand vlakbij is waarop ik altijd kan rekenen!

Lieve Nel en Eline, dankjewel dat jullie deze prachtige paarden geholpen hebben. Zonder jullie had ik deze 2 lieverds nooit leren kennen en was het slecht afgelopen met hen. Bedankt voor alles wat jullie gedaan hebben! Jullie zijn hier altijd welkom!

Lieve vrijwilligers en Animu Luce-medewerkers, ik weet dat ook jullie Max en Jitse zullen missen. Maar weet dat ook jullie, naast Nele, Eline en Nel,  steeds welkom zijn om hen een dikke knuffel te komen geven!!!!

Veel liefs,
Marijke


4 JANUARI 2012 :
Wat een goed bericht zo aan het begin van dit jaar.
Ik had me geen betere thuis kunnen wensen voor Jitse, ik wens Marijke dan ook alle geluk toe met Jitse (en ook met Max natuurlijk) dat hij daar bij jullie nog lang mag genieten van een heel goed leven.
En wij komen zeker snel een keertje kijken.

Verder wil ik natuurlijk Animu luce en in het bijzonder natuurlijk Nele heel hartelijk bedanken, dat ik in april van het afgelopen jaar zo snel met Jitse terecht kon, en dat hij in een relatief korte tijd zo goed opgeknapt en gerevalideerd is, dit natuurlijk door de bijzondere zorg en toewijding zodat hem nu een prachtige toekomst wacht bij Marijke.

Jeroen en ik dragen Animu Luce inmiddels een heel warm hart toe en hebben besloten voorlopig Peter/Meter te blijven van één van jullie paardjes, mits we natuurlijk af en toe mogen komen kijken.
We blijven jullie natuurlijk ook volgen via weblog/mail/Facebook.
Keep up the good work!!
Wij hebben enorm veel respect voor wat jullie doen, en wat jullie allemaal voor de paarden overhebben.

Groetjes,
Nel en Jeroen


30 JANUARI 2012 :prachtige kunstwerkjes van Nele Michiels (kleine Nele)
voor grote Nele en Ulaan26 FEBRUARI 2012 :


Overpeinzingen bij mijn eerste AL-Peterdag:
Soms is het goed even stil te staan. Waar sta ik in mijn leven? Waar ben ik mee bezig?
En eerder nog : Hoe voel ik mij, hier en nu?
Moeilijke levensvragen? Helemaal niet! Praat gewoon even met je paardje en je krijgt zo een antwoord.
'Bij Animu Luce zijn ze goed (sic!) bezig', hoor ik je opmerken? Natuurlijk wel!
Met en tussen de paardjes krijg je gewoonweg een spiegel hoe het met jezelf gesteld is.
Dat mocht ik alweer ervaren tijdens mijn eerste Peterdag. Een nieuw en schitterend initiatief!
De jongste tijd gonst het weer van alarmerende berichten over paardjes. Financiële redenen (lees crisis) zorgen ervoor dat paardeneigenaars in de problemen komen. Dat hoeft niet als je peter of meter bent van een AL-paardje. Daar krijgen ze een uitstekende omgeving én de liefste zorgen.
Dankzij Nele krijgen paardjes en peters of meters prachtige kansen!
Contact maken met deze dierenmaatjes is zo gepiept. Tussen de paardjes zijn en hun (en misschien ook jouw?!) mest ruimen, hen een fijne poetsbeurt geven, zorgt voor warm contact.
Het is leuk om met je pete-paardje in de roundpen oefeningetjes te doen. Tussen de autobanden, over het dekentje (snuffel, snuffel doet Ulaantje), over de balkjes, tussen de blauwe tonnetjes (of knabbelen we ze op?), terwijl we van hand veranderen en met ons lichaam ons paardje 'sturen'.
Het gezellige wandelingetje door de Merode-bossen maakt het compleet!
Twee attente begeleiders (dankjewel Koen & Nele) zorgen voor onze veiligheid. Al ons roundpenwerk krijgt een praktische toepassing, middenin het bos. Wij kunnen rustig en attent genieten en ook ons pete-paardje lijkt tevreden.
Heerlijk, zo'n AL Peter- en Meterdag, nog van dat Neeltje!
En voor wie z'n spiegel(-ing) wil terugvinden in een paardje: de trotse, opgetogen AL-paardjes verwelkomen nog steeds nieuwe (gefortuneerde) peters en meters en/of enthousiaste vrijwilligers.

Christiaan, een tevreden AL-peter17 JUNI 2012 :

Dit prachtige kunstwerkje maakte Amber 
voor Nele en voor haar grote vriend Ulaan2 JULI 2012 :

Dag Nele,
Onze nieuwe vriendjes stellen het hier heel goed.
Zij beginnen ons, en wij hen, al goed te kennen.
Het is een plezier om hen in huis te mogen hebben en we zijn dan ook heel blij van ze bij ons te mogen hebben.

Groetjes,
Karine, Björn, Sarah, Gerrit en Fien
(adoptie familie van Milla, Zafiro en Pinto)

Voor foto's van Milla, Zafiro en Pinto klik op onderstaande link:6 JULI 2012 :

Hallo Nele,
'Met de pony's gaat het erg goed, ze hebben het erg naar hun zin en ook wij zijn erg blij met ze. We hebben er geen moment spijt van gehad. Ze zijn echt superlief. Mijn dochter rijdt minstens één keer per week met ze. Met Jesse in de groeples en met Hicko krijgt ze privé les.
We zijn laatst met ze naar het strand geweest, dat vonden ze in het begin wel een beetje eng want dat hadden ze denk ik nog nooit gezien maar toen ze eenmaal door waren vonden ze het toch wel leuk.
Ook een buitenrit vinden ze heerlijk dus dat proberen we dan ook regelmatig te doen. De kleine Jesse denkt dat ie de leider is en doet ontzettend z'n best om voorop te lopen. Dat valt 'm wel tegen want die grote paarden lopen toch wel erg hard maar hij doet z'n best. Binnenkort willen we kijken of hij misschien ook voor een karretje wil lopen, hij is erg leergierig dus ik denk dat hij het wel leuk zal vinden.'
'We genieten dus met volle teugen van Hicko en Jesse en hopen dat nog lang te mogen doen!'


Met vriendelijke groet,
Familie Jas
(adoptie familie van Hicko en Jesse)

Voor foto's van Hicko en Jesse klik op onderstaande link:14 SEPTEMBER 2012 :

Na enkele maanden revalidatie bij Animu Luce vzw, zijn Max en Jitse op
3 januari 2012 naar ons thuis verhuisd. Twee prachtige wezentjes, met
elk hun eigen achtergrond en hun eigen verhaal. Het zijn onze eerste
paarden en in het begin was ik best wel wat onzeker. Mede dankzij de
raad van Animu Luce vzw heb ik, godzijdank, van in het begin een goede
start gemaakt qua verzorging, huisvesting en omgang: mijn paarden
worden niet opgesloten in een stal, hoeven geen ijzers onder hun
voetjes te dragen en moeten niet rechtblijven van "fast food". Ik
leerde mijn paarden te masseren (via Shiatsu, Cranio Sacraal) en
ontdekte zo een intens contact met hen. Ook besef ik nu, dat je geen
jarenlange paardenkenner of opvoedkundig brein hoeft te zijn. Met een
beetje gezond verstand en vooral heel veel liefde werden we al snel
een hecht team! Max veranderde van een schuchter paard in een fiere
troetelbeer, Jitse was "een bijterke", maar is nu een vat vol liefde!
Voor andere mensen zijn het afdankertjes, voor ons zijn Max en
Jitse de beste paarden die er bestaan!

Veel liefs,
Marijke

Voor foto's van Max en Jitse klik op onderstaande link en scroll naar beneden:26 SEPTEMBER 2012 :

Hallo!

Ik ben een hele tijd geleden op zoek gegaan naar een 'vriendje' voor mijn haflinger. Na een lange zoektocht op het internet ben ik terecht gekomen bij de site van vzw Animu Luce. Ik heb Nele toen gecontacteerd en gevraagd of zij geen vriendje ter adoptie hadden, als maatje voor mijn haflingertje. Ze mailde me terug dat ze een 'goudeerlijk' paardje staan had dat eventueel herplaatst mocht worden voor een absoluut goede thuis: Conquest. Ik heb een paar foto's gezien van hem en was toen al helemaal verkocht. Een paar dagen later ben ik naar Herselt gereden om Conquest een bezoekje te brengen. Nele had gelijk: het was een 'super mooie en lieve'. Ik heb even gereden met hem en ik was helemaal verkocht. Voor Nele voelde het contact ook heel goed en het Animu Luce team heeft toen beslist om onze locatie te komen bekijken en om Conquest te brengen. Ik was helemaal in de wolken en mijn haflinger was superblij met haar nieuwe vriendje. Een paar dagen later waren ze al niet meer te scheiden van elkaar.

Nu gaat Conquest samen met zijn nieuw vriendinnetje verschillende lange wandelingen maken. En hij is echt superbraaf, echt een schat, hij houdt van al de aandacht die hij krijgt.

Ik had me echt geen beter Adoptie paard durven dromen!

Bedankt Nele en Animu Luce, dat je me zo een mooie schat hebt bezorgd!


Tessy

Voor foto's van Conquest klik op onderstaande link en scroll naar beneden:19 NOVEMBER 2012 :

Wat een artikel in de krant over hoe meer paarden naar het slachthuis worden gebracht door de zogenaamde crisis, kan brengen tot bij u.
Een courante ruiter ben ik niet en bij wantrouwen tot de vele stallen voor paarden,  hebben wij geen paard in ons gezin.
Ook mij raakt het nog steeds dat mensen een paard aannemen als prestige en het wegdoen als een stuk materiaal.
Daarom hebben mijn man en ik steeds gekozen om dieren te adopteren uit een asiel of andere centra's die deze dieren de kans geven om een gelukkig leven verder te zetten. Mijn dierengroep bestaat uit 2 honden, een cavia en konijn, een kanarie en 2 vissen.
Toch is mijn liefde voor paarden nooit voorbijgegaan omdat ik, toen ik zelf in een gevoelige periode zat, nooit zal ik vergeten hoeveel vriendschap ik kreeg bij familievakantie van een totaal vreemd paard. Zijn manier van aanraken aan mijn gezicht, zijn warme neus en vooral zijn aanstarende blik toen ik telkens terug naar huis ging, kan ik gewoon weg niet vergeten. En elke dag tot de laatste dag van mijn vakantie heb ik hem bezocht. Ik mocht zelfs van de eigenaar op hem rijden maar dat heb ik steeds geweigerd. Hij (het paard) hoefde mij niet te dragen enkel zijn aanraking en zijn blik gaven mij de sterkte om even die moeilijke periode te vergeten. 
Toen was ik 14 jaar, ben er nu 43 en dit gevoel voelt nog zoals gisteren.
Vanaf dan is mijn liefde en vooral het respect tot dit prachtig dier nog verder gegroeid. Vandaar dat het mij enorm pijn doet bij het lezen van dit artikel. 

Maar gelukkig zijn er organisaties zoals u en vooral ook de vele vrijwilligers die hieraan meewerken.

Groetjes,
Els


21 NOVEMBER 2012 :


Dag Nele,

ik wil je nog eens bedanken voor de interessante les gisteren.
Het was eigenlijk net wat ik nodig had. En Fleur die zo goed reageerde.
Al een eerste stap om het vertrouwen terug op te bouwen.

Groetjes,
An