BONO IN DE KIJKER!

Een verslagje van Nele

De laatste drie maanden waren voor Animu Luce heel druk! Er kwamen een heel aantal nieuwe paardensnoetjes bij in onze kudde. Eéntje daarvan is Bono!


Bono is het paard van Corry Laura. Corry Laura is trainer geweldloze communicatie... Zij doet met mensen wat wij met paarden doen: communiceren van hart tot hart! In de toekomst gaan Corry Laura en Animu Luce met de paarden zonder twijfel heel wat fijne dingen organiseren voor mensen én paarden!

Bono en Corry Laura

 
Bono en ik zijn al langer vriendjes, want enkele jaren geleden heb ik hem nog geholpen om wat meer vertrouwen te krijgen op de trailer...


Bono staat op het punt om in de trailer te stappen...
De kleine Mien kijkt vol interesse toe!
 


En daar zijn we dan! Bono en Nele in de trailer!


Sinds begin oktober 2014 woont Bono in de grote-paarden-kudde van Animu Luce.

De integratie in de kudde geven wij altijd rustig de tijd. We kijken hoe een nieuw paard reageert op een paard van onze vaste groep dat laag in rang staat, dan komt er nog eentje bij, daarna nog een... Tot de hele kudde terug verenigd is. Uit ondervinding weten we dat dit het minste brokken maakt en voor het nieuwe paard ook de kans geeft om echt rustig 'aan te komen' op de nieuwe plek.

Na een paar weken is Bono helemaal geïntegreerd in zijn nieuwe familie. Hij is een duidelijke, correcte en stabiele waarde in zijn nieuwe clubje en staat tweede in rang, na Barry, het paard van Karolien en Freya (waarover meer in een volgend blogje! :-) )


Bono's nieuwe familie

Bono met zijn Appaloosa-vriendin Maisy
Intussen hebben we ook al ontdekt waar Bono helemaal dol op is :-). Op de eerste plaats (zoals elk paard): HOOI! Maar onze grote bruine vriend houdt ook écht van kinderen...



Met Camille, Fien en Minne tijdens het Halloweenkamp


Flo is een hele grote fan van Bono!
 

Met Jytte en Kim tijdens een paardenpretnamiddag
En van het bos! Pas als een paard helemaal 'thuis' is op onze plek en in de kudde, gaan we effectief ook aan het werk met hem. Ik had de eer om deze knapperd de voorbije week te mogen uitproberen tijdens enkele ritten ons zalige herfstbos. Bono was niet gewend aan een bitloze optoming, maar hij is zo fijngevoelig aan zithulpen, dat hij het zelfs compleet zonder hoofdstel prima zou doen. We hebben genoten!!!



Tijdens het Peter/Meter moment van oktober
 

Op wandeling vandaag, samen met Kim en Maisy
 

Blije Bono Bitloos!
We zijn heel blij met Bono bij in onze kudde. We mogen deze lieverd van Corry Laura inzetten bij de kinderwerking en tijdens ritten. Hier zijn we heel blij om! Welkom Bono! Je hebt bij Animu Luce al heel wat hartjes veroverd ;-) !!!
 
Verslag: Nele
 
 
Zin om kennis te komen maken met Bono, ons paardenproject, onze kuddes? In onze agenda op www.animuluce.be vind je onze aankomende evenementen. Je kan ook een afspraak maken met Nele via info@animuluce.be.
Welkom!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.