EEN NIEUWE THUIS VOOR BIJOU...

Een verslagje van Nele
 
 
Paardjes opvangen, revalideren, herplaatsen... Het is één van de grondslagen en missies van Animu Luce. Maar het afscheid nemen van een hartsvriendje op vier hoefjes went niet... Dit stukje van het paardenwerk is het minst fijne van allemaal... Hen moeten afgeven als ze zich zo knus in je hart hebben genesteld. Maar het geeft anderzijds ook zoveel vreugde als je ziet en beseft dat je weer zo'n magische viervoeter hebt geholpen.
 
 
Bijou heeft heel goed kunnen aansterken in onze ponykudde

 
 
Bijou kwam bij ons, drie maanden geleden, om verder te herstellen van een zware schouderblessure, 'sweeney'. Hij was een paard dat zeer zwaar mank liep en waarbij de dierenarts adviseerde om hem te laten inslapen. Ons advies was om de natuur de tijd te geven om te herstellen wat mogelijk is... En in het filmpje zie je hoe stevig deze meneer al terug op zijn hoefjes staat. 
 
Bijou in zijn nieuwe omgeving met de kleine hengst Bizar
(die nog niet beseft dat hij een ruin voor zich heeft en geen merrie)
 
Bijou heeft een fantastische, definitieve thuis gevonden bij zijn nieuwe gezin in Lommel!!! In het filmpje zie je hem in volle actie, rangorde bepalend met zijn nieuwe kleine hengst-vriendje Bizar. Niet schrikken, want het gaat er soms even stevig aan toe :-)
 
 
Aan alle paardenpretkindjes die hem hebben gekend en die geen afscheid konden nemen: geef onze gouden Bijou in gedachten maar een hele dikke knuffel!!!
 
Bijou en Keano in het Paards-Paradijsje van de familie Laterre
waar onze paardjes af en toe op verwen-retreat mogen gaan!
Verslag, foto's en filmpje: Nele
 
 
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.