HEERLIJKE PAARDENMOMENTEN BIJ ZACHTE TEMPERATUREN

28 januari 2012

De winterse weergoden zijn stevig van slag en dat zorgt nog steeds voor extreem zachte temperaturen, zodat we lustig met de paarden kunnen blijven doorwerken. Het weekend van 28 januari gaf weer heerlijke paardenmomenten…
Een impressie…


Loena houdt van een pittige uitdaging. En die uitdaging heet ‘Fleur’. Fleur kwam bij ons als menpony en ze was nog niet doorgereden onder het zadel. Daarmee zijn we sinds de zomer rustig aan bezig. Na wat leidwerk vanop de grond, mag Loena Fleurtje zelf zadelen en daarna is het tijd voor heel wat stuurwerk en cavaletti’s, waarbij Fleur leert om balans te houden onder het ruitergewicht. Goed gedaan, Loena!

Loena doet leidwerk met Fleur tussen grote tonnen…


…en over cavaletti


Opzadelen…


 …en stuurwerk te paard



Liese is bezig met het uitdiepen en verfijnen van het grondwerk. Ze heeft intussen een knappe basis gelegd in natuurlijk leiderschap en kan zowat met elk type paard dat bij Animu Luce staat, de straat op voor een veilige en rustige wandeling aan de hand. Ook Liese’s zus Hanne leert stapje per stapje omgaan met al onze paardjes. Met Fleur en Ulaan klikt het alvast heel goed! Knap werk, Dames!

Liese doet gymnasticerend longeerwerk met Fleur


Hanne doet basisgrondwerk met Fleur


Fleur vindt het allemaal lollig, het is alsof ze lacht J


Mama Helga doet paardjesenergie op bij Ulaan


Dareng ligt erbij en kijkt ernaar


Hoe doe je correct een touwhalster aan?


Oradjah en Liese op stap in het bos



Tika is de meter van ons arabiertje Dareng en ze rijdt graag met Ulaan door het bos. Tika is heel respectvol en zorgzaam naar de paarden toe. Dat is een prachtige kwaliteit, waar heel veel mensen van kunnen leren! Wat is er fijner dan een zonovergoten winterse zaterdag af te sluiten, met een lange wandeling te paard, samen met een échte paardenliefhebster? Dankjewel, Tika!








Tussen al de lesjes door, wordt er ook hard gewerkt bij Animu Luce. De paddocks en weides worden mestvrij gemaakt, Koenraad vernieuwt de binnenomheining en alle paardjes krijgen hun portie aandacht, liefde en knuffels… Dankjewel AL-lemaal voor jullie inzet!!!

Koenraad stevig aan het werk… zoals altijd!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.