PAARDENPRET: "De Spoorzoekers"!

                                                                                Een verslagje van Anne

Het was gisteren een beetje "nattekes" tijdens de paardenpret, maar dit kon ons niet deren en eenmaal in het bos, hadden we daar nog weinig last van gehad!

Uitmesten moesten we gisteren niet doen, Benjamin die even stage komt doen op de paardenboerderij, had in de voormiddag al hard gewerkt en ook Elke had hierbij goed geholpen! Waarvoor dank!

Misschien vragen jullie je nu af, waarom staat er nu "Spoorzoekers" in de titel?
Wel, de kids die nu naar de paardenpret komen heten vanaf nu de "Spoorzoekers". Zij zijn op zoek naar alle basisinformatie omtrent paarden, connectie maken met paarden, alles wat met basisverzorging en basisrij- en leidvaardigheid te maken heeft. De bedoeling is dat alle kids elkaar helpen om zoveel mogelijk te leren en elkaar stimuleren om samen door te gaan naar een volgend 'level'. Na de spoorzoekers, worden we adelaars, dan beren, bizons en coyotees. Dit zijn belangrijke dieren in de sjamanentraditie bij de Indianen en vzw Animu Luce houdt wel van de indianencultuur.
 
Samen met de begeleiding gaan we kijken of iedereen de basiskennis, vaardigheden en attitudes onder de knie hebt, zodat zoveel mogelijk kids samen kunnen doorstromen naar het volgend groepje. Samenwerken, elkaar helpen en stimuleren is bij ons een fundament, veeleer dan streven om de beste te zijn! 
Mama Mia legt iets uit,
en er wordt aandachtig geluisterd (ook door Nobel :))!

Jalna's rug is toch wel hoog, maar als ze op hun teentjes gaan staan,
lukt het wel!

 
Een hoefje leren proper maken hoort ook tot de basisvaardigheden!

Samen onderweg in het bos. Leiden en rijden zijn evenwaardig. Er wordt zowel aandacht besteed aan een juiste houding naast het paard, als erop.

Verslagje & foto's: Anne

Heb je ergens vragen over,
of wil je ook graag eens een paardenpret-namiddag meedoen?
Alle info bij Nele!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.